Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ароматен хляб с орехи и розмарин

Ароматен хляб с орехи и розмарин

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Ароматен хляб с орехи и розмарин1 / 2
18/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г бяло + 450 г пълнозърнесто
  • мая - 30 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 400 мл хладка
  • розмарин - 1 с.л. нарязан пресен
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидка
  • орехи - 80 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта и малко от водата, разбъркайте добре и оставете на топло за 10 минути. Добавете към сместа половината зехтин и получената смес смесете с двата вида брашно и замесете меко тесто. Оставете го на топло.

Загрейте останалия зехтин и в него запържете ситно нарязаните скилидки чесън, натрошените орехи, розмарина и черния пипер. Свалете овкусения зехтин от огъня и го оставете да се охлади.

Премесете тестото с овкусения зехтин, оформете от него питка с диаметър около 30 см и прехвърлете в предварително намазнена тава.

Оставя се за още 30-ина минути да бухне отново и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: