Пица Наполи

10/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ето и оригиналната рецепта за пица Наполи, такава, каквато ще ви сервират в Италия Да ни е сладко "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 619
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тестото размийте маята в топла вода и оставете за 10 минути на топло място. Пресейте брашното със солта, добавете шупналата мая и замесете гладко тесто, като накрая добавите и зехтина.

Месете 10 минути и оставете тестото да отлежи за 1 час в намаслена купа, която покрийте с кърпа.

Пригответе доматения сос като загреете зехтина и запържите наситнения лук. Добавете пресованите скилидки чесън, консервираните домати, доматеното пюре, захарта и пресния риган. Варете така около 15 минути без капак на слаб огън.

Премесете втасалото тесто върху набрашнен плот и го разделете на 2 части. Всяка част се разстила в намаслена тава, намазва се с доматения сос, покрива се с парчета моцарела. Пиците се пекат за 15 минути в силна фурна. Последните няколко минути се наръсва и запича с кашкавала.

Сервирайте пица Наполи с пресни листа босилек.подобни рецепти тук

5 5
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар