Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пролетна супа от лобода

Пролетна супа от лобода

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пролетна супа от лобода1 / 2
18/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лобода - 1 пълна шепа
  • киселец - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • картофи - 1 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • домати - 1 - 2 бр. консервирани
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязаните лук и морков. Добавете 1.3 л вода и кипнете.

Добавете нарязаните дръжки от целина и магданоз, картофите, нарязани на кубчета, ориза и солта. Когато оризът омекне, сложете пасираните консервирани домати, лободата и киселеца.

Оставете супата да клокне, варете още 5-6 минути и свалете от огъня. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязани пресен магданоз и листа от целина.

По желание гарнирайте с варени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: