Гъбена супа с бекон

18/03/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • гъби - 250 г
  • бекон - 150 г
  • картофи - 400 г
  • царевица - 5 с.л. от консерва
  • бульон - 1 л пилешки
  • зеле - 200г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете картофите на кубчета, зелето - на тънки ивички, а лука - на ситно. Нарежете гъбите на четвъртини и бекона на ивички. Сложете бекона в тиган и го запържете леко, без мазнина.

Сипете бекона в тенджера, добавете гъбите и задушете 5 минути, докато си пуснат сока. Пибавете картофите и залейте с горещия пилешки булон.

След като бульонът кипне, варете 20-тина минути. Подправете с черен пипер и сол. Добавете зелето, лука и царевица. Варете супата още 10 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар