Бразилски яйчен десерт

22/03/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - на върха на ножа
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва, добавя се захарта, котлонът се намалява до среден огън и се вари захарен сироп в продължение на 10 минути.

В купичка се разбиват яйцата и на тънка струя се добавя захарният сироп, докато е горещ.

Съдът се слага на котлона и се загрява на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Сваля се, охлажда се и се поръсва с канела. Поднася се с плодове.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар