Маминият тутманик

20/03/2015
ioanaот ioanaНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 027
  • Преглеждания за месеца422
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 800 г
  • мая - 11 или 13 г (1 пак.)
  • вода - 500 - 600 мл. хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 1 бучка (в случая домашно)
  • кисело мляко - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.

Начин на приготвяне

Замесва се тесто и се разделя на 3 големи топки. Разстилат се и на всяка кора се слага от плънката.

Като сме готови с това, режем на квадратчета тутманика и се слага да втаса за 30-40 минути.

След това се пече във фурна на 180°C за 30-40 мин.

Изпробвайте още рецептата за Лесен тутманик, Завит тутманик, Бабиният тутманик, Мързелив тутманик, Тутманик по болярски, Тутманик на бурми.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар