Мраморна мока торта

21/03/2015
"За сладичко сте полудели? Опитайте тогава нашата разкошна мраморна торта мока "
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 136
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло - 175 г
  • кафява захар - 125 г
  • пудра захар - 60 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 175 самонабухващо
  • кафе - 2 ч.л. есенция
  • какао - 1 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • Глазура
  • масло - 90 г
  • пудра захар - 250 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • кафе - 1.5 с.л. есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кръгла форма сложете хартия за печене. Разбийте маслото с пудрата захар до получаване на гладка смес. Разбийте яйцата едно по едно, като постепенно прибавяте брашно. Смесете всичко до получаване на хомогенна смес. Прехвърлете половината от тестото в друга купа и смесете с есенцията кафе. Другата смес се разбърква с какаото и водата.

С помощта на лъжица двете смеси се изсипват във формата и внимателно се разбъркват и се запичат в предварително загрята на 160 градуса за около 1 час. Оставете да се охлади, извадете от формата и изчакайте до пълното охлаждане.

За да направите глазурата, разбийте маслото и го смесете с половината захар. Прибавете жълтъка и 1 с.л. от есенцията кафе. Разбийте останалата захар с есенцията и ги смесете с глазурата, за да придадете пухкава консистенция.

Напълнете сместа за глазура в шприц и щприцовайте върху тортата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар