Brioche

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Brioche1 / 2
23/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Бриош по оригинална рецепта - пак заповядайте"

Необходими Продукти

  • мая - 4 ч.л. суха
  • вода - 80 мл топла
  • захар - 55 г
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 5 леко разбити
  • масло - 250 г краве
  • яйца - още 1 леко разбито
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте в купичка маята с водата и 1 с.л. захар. Оставете покрито на топло място за 10 минути. Пресейте в голяма купа брашното със солта, прибавете захарта, яйцата и втасалата мая. Месете тестото 10 минути до гладко и еластично тесто.

Разделете маслото на 10 части и ги прибавяйте към тестото последователно, докато месите. Готовото тесто се оставя в намаслена купа за 1 нощ покрито с кърпа в хладилника. Разделете втасалото тесто на 3 части и оформете 3 фитила с дължина 45 см. Изплетете фитилите и поставете Бриоша, приличащ на козунак в намаслена тава.

Покрийте и изчакайте за 1 час да увеличи двойно обема си. Намажете Бриоша с разбито яйце и поръсете със захар. Сложете го да се изпече за 10 минути на силна фурна, после намалете на 180 градуса и печете още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veneta
veneta
по същата рецепта правя козунак в България и чуреки в Гърция само една добавка при разтворената мая слагам 1сл ракия или коняк, ав брашното ванилия
19.04.2013 15:59
1
1