Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони със сицилиански сос

Макарони със сицилиански сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Макарони със сицилиански сос1 / 2
07/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Опитайте нашето предложение за макарони със сицилиански сос и ще разберете какво означава терминът Престъпно вкусно"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г тип фузили (спирали)
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава червен, ситно нарязана
  • чесън - 2 скилидки, тънко нарязани
  • люти чушки - 1 малка суха, ситно накълцана
  • риган - 3 щипки, може и майорана
  • патладжани - 2 средно големи, нарязани на дребни парчета
  • стафиди - 50 г
  • домати - 4 големи, нарязани
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л. винен
  • джоджен - 3 щипки
  • пармезан - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. В голям загрят тиган със зехтин задушете до омекване лука, чесъна, лютата чушка и половината риган.

В друг тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете патладжана, след което го добавете към задушения лук. Запържете стафидите в още зехтин и щом набъбнат, ги добавете към патладжана и лука.

Добавете доматите, пюрето и останалия риган и джоджен. Оставете да поври така на бавен огън за 15-20 минути. Накрая добавете винения оцет, оставете на котлона за още 10 минути и оттеглете.

Сервирайте макароните, заляти със соса, в който по желание може да прибавите 2 ч.л. пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: