Домашни фалафели

20/03/2015
Marianaот MarianaИноватор / Автор
"Почитателите на пикантната ориенталска кухня вече потриват доволно ръце, а на останалите ще кажем само - опитайте и няма да сгрешите "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции12-16 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 009
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Залейте зърната с нахут със студената вода и оставете да се накисват цяла нощ. На следващия ден отцедете добри и пасирайте в блендер.

Прехвърлете ги в купа, добавете смлените зърна нахут, булгур, ситно нарязания лук, пресования чесън, бакпулверът и наситнените зелени подправки. Омесете добре и оставете за 30-40 минути в хладилник.

Към сместа добавете брашното, а ако стане прекалено гъсто, може да добавите съвсем малко вода.

С навлажнени ръце оформете малки кюфтенца и отново ги оставете за 30-40 минути в хладилник. Приплескайте и изпържете до готовност в маслена баня. Отцедете излишната мазнина върху домакинка хартия и поднесете с арабски питки, хумус, салата по избор и сос Тахини.

Опитайте още Фалафели със сусам, Фалафели с кориандър, Фалафели с грах и класически Фалафели.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар