Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Чомлек»Постен чомлек с арпаджик

Постен чомлек с арпаджик

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Постен чомлек с арпаджик1 / 2
21/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • арпаджик - 1 кг
  • лук - 2 големи глави
  • олио - 50 мл
  • домати - 5 бр. пресни
  • чесън - 1 глава
  • вода
  • червено вино - 60 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре арпаджика и кромида. Загрейте олиото и запържете до златисто ситно нарязания лук. Когато омекне, добавете настърганите домати, арпаджика и ситно нарязания чесън.

Подправете с черен и червен пипер и дафинов лист, залейте с вода, колкото да покрие продуктите, и кипнете. Налейте червеното вино, посолете и поръсете с чубрица. Намалете огъня и задушавайте до омекване на арпаджика.

Размийте брашното с малко вода и сгъстете яденето. Оставете да ври още 3-4 минути и свалете от котлона. Разпределете на порции и поръсете със ситно нарязан магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: