Грузинска пилешка супа

20/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 127
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се залива с 2 литра студена вода и се слага на среден огън. Щом водата кипне, котлонът се намалява и се маха пяната. Пилето се вари до омекване - около 1 час.

Шафранът се залива с четвърт чаша вряла вода и се оставя да се разтвори. Свареното пиле се вади в чиния и се оставя да изстине.

Лукът се реже на ситно и се пържи в маслото до златисто на среден огън. Бульонът от варенето на пилето се загрява на минимален котлон, докато кипне, и се добавя лукът и нарязаният на ситно магданоз.

Два черпака от бульона се отделят в купа, за да поизстинат, добавя се брашното, разбърква се добре и тази смес се връща в супата. Пилето се реже на парченца и се добавя в бульона, като супата се оставя да кипне и котлонът се намалява. Добавя се сол.

Жълтъците се разбъркват с оцета до еднородна смес. Сместа с шафрана се прецежда през марля и се добавя в къкрещия бульон. Добавят се на тънка струйка жълтъците при непрекъснато бъркане и супата се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар