Патешко в портокалов сос

24/03/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810078
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 185
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете 2 портокала и нарежете кората. Бланширайте я в малко кипяща вода, отцедете и оставете настрана. Изстискайте сока им, а останалите 4 портокала се нарязват на тънки парченца. Разтопете 2/3 от маслото в дълбока тенджера и запържете нарязаната патица. Намалете огъня, добавете лука, моркова и 2 с.л. вода.

Сложете капак и задушете за 30 минути. Ако е необходимо добавяйте малко вода по време на готвенето. Махнете патешкото от тенджерата. Сосовете от гответе отцедете в малка тенджерка. В основната тенджера добавете портокаловия сок и нарязаните парчета портокал. Добавете оцета и портокаловата кора. Задушете за няколко минути.

Прибавете разтвореното в 1 с.л. царевично брашно, разбъркайте добре и щом сосът кипне, махнете от печката. Овкусете със сол и черен пипер. Обезкостете патешкото и го наредете в чиния за сервиране. Задушете портокаловите кори в оставащото масло. Добавете към соса, разбъркайте и поръсете месото.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар