Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Плато Антипасти с фокача

Плато Антипасти с фокача

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Плато Антипасти с фокача1 / 2
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • смокини - 3 бр.
  • зелен боб - 125 г сварен
  • радичио - 1 глава
  • скариди - 125 г сварени
  • сардини - 125 г от консерва
  • маслини - 25 г зелени + 25 г черни
  • моцарела - 125 г
  • наденица - 50 г салами
  • зехтин - 3 с.л.
  • За фокачата
  • брашно - 275 г
  • захар - 1 щипка
  • мая - 3 с.л.
  • грис - 175 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл топла
  • зехтин - за намазване
  • морска сол - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса 15 минути преди печенето. В голямо плато за сервиране подредете скаридите, сардините, зеленчуците и смокините, маслините, сиренето и наденицата. Поръсете с 1 с.л. зехтин и покрийте.

Пресейте брашното, захарта, гриса и солта в дълбока купа, добавете маята. В центъра направете дупка и сипете вътре оставащите 2 с.л. зехтин. Добавете топлата вода постепенно и забъркайте тесто.

Сложете тестото на набрашнена повърхност и го замесете. Покрийте и оставете на топло за 45 минути. След това замесете отново и разточете кора с дебелина около 1 см.

Сложете в намазнена тава, намажете със зехтина и поръсете с морска сол. Запечете за 25 минути или докато фокачата е готова. Сервирайте с приготвеното плато антипасти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: