Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Задушени зеленчуци с яйца и бекон

Задушени зеленчуци с яйца и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Задушени зеленчуци с яйца и бекон1 / 2
23/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 кг зелени
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на парченца и се запържва в сгорещено олио. Извадете го и в същата мазнина се запържват ситно нарязаните лук и чушки.

Прибавете счукания чесън и доматите. Когато водата изври от доматите, овкусете със сол и черен пипер, прибавете бекона.

Залейте ястието с разбитите яйца и го оставете да къкри на огъня. Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: