Тайландска рибена супа

23/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 132
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изстисква. Рибата се нарязва на дребно. Скаридите се почистват от твърдата обвивка, махат се главите и се отстранява тъмната вена от тялото, като се направи разрез откъм гърба.

Лютата чушка се реже на ситно и се запържва в олиото за 30 секунди. Добавят се рибеният бульон и кокосовото мляко. Джинджифилът се обелва и се реже на тънко. Добавя се в супата и щом всичко кипне, се вари 5 минути на силен огън.

Добавя се рибата и скаридите и супата се вари още 5 минути. Добавя се захарта и сокът от лимона. Всичко се разбърква и веднага се сваля от котлона. Похлупва се с капак. Оризовото фиде се сварява и се разпределя в чинии, отгоре се слага от супата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!