Аспержи с цитрусов сос

23/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 956
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи - 600 г
  • сол - 2 щипки
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 200 г
  • портокалов сок - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л. - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се режат на парчета и се сваряват за 4 минути в солена вода, след което се отцеждат.

Жълтъците се смесват с 4 супени лъжици преварена охладена вода, добавя се една трета от маслото и сместа се вари на водна баня до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Добавя се останалото масло, портокаловият и лимоновият сок, добавя се портокаловата кора и сместа се разбърква.

Аспержите се разпределят в чинии и се поливат със соса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

salaminia
salaminia
27.04.2015 13:37
Ne mi haresva receptata.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв