Семифредо с мента и шоколад

25/07/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта на водна баня до разтварянето на захарта. Свалят се от огъня и при непрекъснато бъркане се добавя ментовият сироп.

Сметаната се разбива. Шоколадът се настъргва на едро и се разделя на две части. Едната се добавя в сметаната.

Белтъците се разбиват на сняг, добавят се жълтъците и сметаната и всичко се разбърква добре. Сместа се излива в правоъгълна форма, постлана с фолио за свежо съхранение така, че краищата на фолиото да висят навън.

Покрива се със свободните краища и се оставя за 3 часа във фризера. Приготвя се сос, като ментата се нарязва на ситно, смесва се с млякото и захарта и се загрява на среден огън за 3 минути. Прецежда се.

Останалият шоколад се разтваря на водна баня и в него на тънка струйка се излива млякото. Семифредото се разпределя в купички или чаши, полива се със соса и се украсява с листенца мента.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар