Ирландски ябълков сладкиш

24/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 279
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с бакпулвера, солта и индийското орехче. Маслото се реже на парчета и се добавя към брашното. Разтрива се с ръце, докато стане на трохи. Добавят се три четвърти чаша захар и се разбърква.

Ябълките се обелват и се режат на ситно. Добавят се към трохите и се разбъркват.

Яйцата се смесват в отделна купа с млякото и се добавят в ябълковата смес. Тестото се излива в тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Повърхността се заглажда и се поръсва с останалата захар. Пече се 50 минути на 175 градуса.

Сервира се с крем, който се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта до пяна. Млякото се загрява до кипване и веднага се сваля от котлона.

В жълтъците се добавят 3 супени лъжици горещо мляко и се разбърква, след което се излива на тънка струйка останалото мляко. Сместа се връща на котлона и се вари на среден огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Добавя се ванилията.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар