Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Гювечета с печени ябълки и мед

Гювечета с печени ябълки и мед

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гювечета с печени ябълки и мед1 / 2
12/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 10 бр.
  • мед - 12 с.л.
  • галета - 1 и 1/3 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се режат на тънки резени. Галетата се запича на сух тиган до златисто при непрекъснато бъркане.

Маслото се разтопява. В гювечета се разпределят по малко ябълките, поливат се с мед, поръсват се с канела и галета. Отгоре се слага нов слой ябълки и се полива с мед, поръсва се с канела и галета.

Последният слой се полива с разтопено масло и гювечетата се похлупват с капачета.

Слагат се в студена фурна, която се загрява на 200 градуса и гювечетата се пекат 1 час и 20 минути. Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Кавак
Елена Кавак
Ще пробвам, до сега винаги съм ги правила на фурна, но не и в гювечета, предполагам ще станат чудесни.
12.01.2016 18:51