Агнешко със сос от мащерка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Агнешко със сос от мащерка1 / 2
25/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 цяло парче с отделени кости
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 120 мл
  • бяло вино - 120 мл сухо
  • мащерка - 4 стръка пррясна
  • масло - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте половината от зехтина в тенджера и задушете лука, моркова и отделените от парчето месо кости.

Добавете виното, сипете вода и задушете на слаб огън за около 1 час. Прецедете соковете през сито и отделеното се задушава с мащерката. Загрете 30 г от маслото и оставащото олио в тиган и запържете агнешкото.

Прехвърлете го в тава за печене и запечете за 15 минути в загрята на 200 градуса фурна. Преди да сервирате месото, махнете мащерката от соса и го смесете с оставащото масло. Пасирайте и сервирайте крехкото месо със соса.

Още вкусни рецепти с агнешко: Агнешко с гъби, Агнешко с чеснов сос, Агнешко с пресен чесън и зелен лук, Агнешко стомна кебап, Агнешко с картофи на фурна, Агнешко печено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: