Телешки медальони с бяло вино

24/03/2015
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 518
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешкия бут се нарязват малки медальони, които се начукват. Обелете лукчетата и ги изпържете в масло и олиото до пожълтяване.

Извадете ги, а в останалата мазнина се изпържват медальоните от двете страни до зачервяване.

Посолете, поръсете с черен пипер, налейте виното и възварете. Прибавете лукчетата и нарязаната шунка, задушете под похлупак за 20-тина минути и поднесете с гарнитура от печени картофи, салата или варен ориз.

Опитайте още Телешки медальони със спанак, Телешки медальони с лимонов сок, Телешки медальони с печени домати.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар