Бъбреци Турбиго

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Бъбреци Турбиго1 / 2
26/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Вземете комплект агнешки бъбреци и пригответе това невероятно ястие"

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 8 бр.
  • наденица - 6 бр. наденички
  • лук - 12 бр. малки лукчета
  • масло - 60 г
  • брашно - 30 г
  • бульон - 430 мл, телешки
  • бяло вино - 150 мл
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • шери - 3 с.л. сухо
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бъбреците наполовина, след което нарежете и наденичките. Загрейте 1/2 от маслото в дълбок тиган и ги запържете до покафеняване. Извадете и ги дръжте на топло.

Обелете лукчетата и ги оставете цели, сложете ги в тенджерка със студена вода. Кипнете и ги сварете за 5 минути, отцедете ги добре.

Разтопете останалата 1/2 масло и запържете брашното за 2-3 минути. Добавете бульона и виното, кипнете и добавете доматеното пюре и шерито.

Овкусете със сол и черен пипер. Върнете бъбреците и наденичките в тигана, заедно с лукчетата и дафиновия лист, добавете сместа с виното и задушете за 25 минути. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: