Лучено суфле

02/04/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 004
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркайте половината масло с брашното, докато получите трохи. Добавете млякото, сложете на котлона и разбийте с телена четка. Варете ястието на тих огън до сгъстяване, смалете от огъня и овкусете със сол и черен пипер.

Отделените жълтъци се разбиват много добре и се прибавят към брашнената каша, след което ястието се връща обратно на огъня и се загрява при непрекъснато бъркане.

Загрейте останалото масло и задушете ситно нарязания лук до омекване. Добавете и него към брашнената смес. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се слагат последни, като продуктите са разбъркват леко.

Сместа се прехвърля в предварително намазнена форма за суфле и се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиването на приятен кафяв цвят.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар