Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета по мексикански

Пилешки бутчета по мексикански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пилешки бутчета по мексикански1 / 2
29/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
62 мин.
Порции
6
"Знаем че в Мексиканската кухня най-важното е да е пикантно! Опитайте предложението ни за Пилешки бутчета по мексикански тук"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • царевица - 400 г от консерва
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • чили сос - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени пилешки бутчета се овалват в половината червен пипер и се нареждат в намазана с мазнина тава. В останалата мазнина се запържват нарязаните на ивички чушки и нарязаният на ситно лук и чесън.

Поръсват се с останалия червен пипер и се добавят отцедената царевица и настърганите на ситно домати.

Със задушените зеленчуци се покриват пилешките бутчета, поръсват се със сол и се поливат с чили сос.

Запичат се в загрята предварително на 220 градуса фурна около час. Готовото ястие се поръсва с розмарин и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: