Патица по страсбургски

30/03/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 438
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Патицата се измива, подсушава се и се поръсва със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Приготвя се пълнеж от нарязаните на четвъртинки ябълки, нарязания на ситно лук, чубрицата, майораната, сока и настърганата кора на лимона. С тази плънка се пълни патицата, отворът се зашива и птицата се запича в загрята на 220 градуса фурна час и половина.

По време на печенето периодично се обръща и ако се е отделила много мазнина, се излива част от нея. Изпечената патица се поставя в съд за сервиране и се увива в алуминиево фолио.

В соса, образуван при печенето, се добавят нарязаните на ситно морков, настърганата целина и брашното. Слага се да къкри на слаб огън до омекване на зеленчуците и с този сос се заливат парчетата месо при сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар