Яниотико

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Яниотико1 / 2
01/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет готови тънки (400 - 500 г)
  • кадиф - 250 г суров
  • масло - 200 г разтопено
  • за плънката
  • орехи - 350 г счукани на ситно
  • грис - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • за сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1.5 л
  • канела - 1 пръчка
  • лимон - 1 бр. сок
  • бахар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за плънката. Разгънете внимателно корите и намажете най-горната с масло. Поръсете малко от плънката и отгоре разстелете пласт от суровия кадаиф. Разпределете равномерно и навийте на руло, заедно с втората кора.

Намажете и следващата кора с масло. Сложете рулото върху нея и завийте с още две кори. Едно руло Яниотико се получава от 4 бр. фини кори.

Прехвърлете в предварително намазнена тава. Повторете до изчерпването на продуктите. Общо получавате 5-6 дебели рула.

Нарежете ги на едри парчета и печете около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаването на приятен златист цвят. Пригответе захарния сироп, охладете го и залейте горещата баклава с него. Оставете да се сиропира една нощ.

Опитайте още Кадаиф със сметана, Кадаиф на сарми, Екмек кадаиф, Млечен кадаиф, Хапки баклава, Софийска баклава, Бутер баклава, Гръцка баклава, Турска баклава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: