Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Заек с гъби по московски

Заек с гъби по московски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Заек с гъби по московски1 / 2
31/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • печурки - 600 г
  • олио - 100 мл
  • сланина - 120 г
  • бяло вино - 150 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 4 глави
  • кетчуп - 5 с.л
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се нарязва на големи парчета, които се запържват в загрятото олио до златисто. Прехвърлят се в тава и се покриват с нарязаните на филийки гъби и нарязаните на кръгчета лук и чесън.

Поръсва се със сол и черен пипер и се залива с виното, в което е разтворен кетчупът. Отгоре се нареждат лентички сланина и тавата се завива с алуминиево фолио.

Слага се в загрята на 240 градуса фурна и се пече до готовност. Преди сервиране се поръсва с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: