Агнешка дроб-чорба

12/04/2015
Marianaот MarianaИноватор / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 479
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте дроба със студена вода, кипнете и оставете да се вари на тих огън. Нарежете лука, морковите и един от доматите на дребно. Загрейте мазнината и задушете зеленчуците до омекване.

Залейте ги с част от прецедения бульон, в който се е варил дробът. Когато сместа кипне, добавете нарязания дроб, ориза и останалите домати, нарязани на ситно. Слагат се градинските подправки и солта.

Оставете чорбата да къкри около 40 минути на тих огън. Десет минути преди да я свалите от котлона, сложете варената застройка. Тя се приготвя като се смесят яйцето, киселото мляко и брашното, кипват се на умерен огън и се варят 2-3 минути.

Преди поднасяне поръсете чорбата със ситно нарязан магданоз, по желание може да сложите черен пипер. По желание към супата може да добавите фиде или малко ориз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар