Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко с чушки и картофи

Агнешко с чушки и картофи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешко с чушки и картофи1 / 2
01/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • картофи - 200 г
  • чушки - 100 г червени
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • целина - парче
  • масло - 20 г
  • олио - 4 с.л.
  • копър
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го изпържете в половината от олиото. Морковите, картофите, лукът и целината се нарязват на дребни кубчета.

Изпечете чушките, обелете и ги нарежете на тънки ивици. Във втората част от олиото, смесено с маслото, се задушават целината, морковите и лукът.

Прибавете чушките и след малко картофите. Накрая сложете ситно нарязания домат. Към задушената смес прибавете изпърженото агнешко, смесете и задушавайте на тих огън. Поръсете готовото ястие с магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: