Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки късчета със сос от бадеми

Пилешки късчета със сос от бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пилешки късчета със сос от бадеми1 / 2
05/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 50 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • бадеми - 5 с.л. смлени
  • сметана - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се измиват, подсушават се и се нарязват на късчета. Нареждат се в намазана с мазнина тава. Поръсват се със сол и черен пипер и се поливат с лимоновия сок.

Покриват се с парченца масло и нарязан на колелца лук. Тавата се завива с алуминиево фолио и се слага в загрята на 220 градуса фурна до готовност на месото.

Сокът, образувал се при печенето, се излива и се смесва с виното, сметаната, брашното и бадемите.

С него се заливат филетата и се връщат за малко във фурната. Готовото ястие се похлупва и се оставя за малко да престои преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: