Квас от червено цвекло

01/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 988
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се смесва със захарта и стафидите. Добавя се маята и всичко се слага в голям стъклен буркан.

Водата се кипва, охлажда се съвсем леко, за да не е гореща, и с нея се залива сместа със цвеклото. Бурканът се оставя на топло, като сместа се разбърква по няколко пъти на ден.

След 1 ден се появяват малки мехурчета. След още два дни квасът се прецежда и се оставя да се охлади.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар