Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Квас от червено цвекло

Квас от червено цвекло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Квас от червено цвекло1 / 2
01/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • цвекло - 200 г настъргано
  • захар - 4 с.л.
  • стафиди - 1 шепа
  • мая - 1 ч.л. суха
  • вода - 1500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се смесва със захарта и стафидите. Добавя се маята и всичко се слага в голям стъклен буркан.

Водата се кипва, охлажда се съвсем леко, за да не е гореща, и с нея се залива сместа със цвеклото. Бурканът се оставя на топло, като сместа се разбърква по няколко пъти на ден.

След 1 ден се появяват малки мехурчета. След още два дни квасът се прецежда и се оставя да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: