Агнешка дроб сарма на фурна

10/04/2015
Mariana
отMarianaИноватор54293715
"Класика от българската кухня, която не изисква много приготовления и резултатът е винаги мноого вкусен "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 013
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте агнешкия комплект със студена вода, кипнете и варете до готовност. Извадете сварените бял, черен дроб и сърце, като запазите бульона от варенето. Оставете карантията да се охлади и нарежете на малки кубчета.

Нарежете лука на дребно и го запържете до омекване в олиото. Добавете ориза, запържете до прозрачност и сложете нарязаните дреболии. Овкусете със сол и джоджен, разбъркайте добре и прехвърлете в подходяща тава.

Залейте продуктите с 6 ч.ч. бульон и печете в предварителна загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Залейте със смес от разбити яйца, брашно и прясно мляко, върнете обратно във фурната и допечете още 15 минути.

Поднесете дроб сармата топла или студена гарнирана с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар