Кисело зеле по германски

07/11/2015
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 10 кг бяло
  • захар - 10 с.л.
  • сол - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето и го наситняваме. Трябва да се получат нещо много фини и дълги лентички. Те се слагат в много голям, добре почистен съд и се поръсват с подправките.

Начукват се леко с помощта на дървен уред. След това се покриват с чиния, която се затиска с дезинфекциран камък. Отгоре съдът се покрива с чиста кърпа, която може също да е затисната с нещо.

На няколко дни чинията и камъкът се измиват, а кърпите се сменят. Зелето трябва да престои на хладно, за протекат нормално всички процеси. След около три седмици би трябвало да е готово.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар