Пълнено пиле Хиляда и една нощ

22/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"В една паралелна реалност Шехеразада въобще не е можела да разказва приказки, но е била страхотна готвачка. И това е било любимото ястие на султана "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 026
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и подсушете пилето. От вътрешната страна се посолява и се поръсва с къри. Приготвя се силен бульон от морковите, лука и чушките. Оризът се сварява в зеленчуковия бульон. Смесват се стафидите, жълтъкът и вишните, добавя се захарта и малко къри, като плънката трябва да има малко сладникав вкус.

Към сместа се прибавя изцеденият, сварен ориз и ситно нарязаният магданоз. Пилето се пълни с така направената плънка и се зашива. Кравето масло се разтопява, добавят се къри и сол. Намазва се пилето от външната страна, увива се във фолио и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна за 60 минути.

Маха се фолиото и пилето се пече още 10-12 минути до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
02.02.2016 23:41
Пълнено пиле Хиляда и една глупости....
Колко перверзен и извратен вкус трябва да има човек за са измисли такава рецепта?
Нямам нищо против солено-сладките ястия но това наникаде не върви.
0
0
Dani
Dani
05.10.2013 21:29
Ориз- 1 кафена лъжичка ли?????????????????Интересно колко зрънца ориз има в една кафена лъжичка -10-15 за цяло пиле над килограм?????????????
3
1
cveti
cveti
28.06.2011 11:45
Обичам тази кухня.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв