Кюфтенца с киноа и батат

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Кюфтенца с киноа и батат1 / 4
04/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • киноа - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • батат - 200 г
  • яйца - 2
  • брашно - 4 - 6 с.л. нахутено
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • босилек - пресен
  • мащерка - прясна
  • сол
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата киноа се слага в 200 мл вряла вода и се вари 15-20 минути на тих огън под похлупак. Отцежда се много добре. Зехтинът се загрява и в него се запържват за кратко ситно нарязаните лук и чесън.

Към тях се добавя едро настърганият батат, подправя се със сол и бял пипер. Продуктите се готвят 3-4 минути при непрекъснато разбъркване до омекване на батата.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади, след което към сместа се добавят настърганият кашкавал, подправки, киноата и брашното. Разбърква се до получаването на лепкава смес.

От нея се гребва с лъжица и се поставя върху тава, застлана с хартия за печене. Кюфтенцата се пекат около 10-15 минути в предварително загрята на 200 г фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Блага
Блага
Намирам описанието на рецептата за неточно. Става за ядене, но няма нищо общо със снимката, а вкуса е доста сладникъв.
06.11.2020 20:44
Блага
Блага
Какво да ги правим яйцата? Предполагам се слагат с брашното...?
06.11.2020 19:40
1
Нона Тодорова
Нона Тодорова
Яйцата не са описани в начина на приготвяне на рецептата.
10.04.2020 23:03
1