Салата от аспержи с пъдпъдъчи яйца

23/11/2015
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене8 мин.
Общо33 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца се сваряват, охлаждат се със студена вода, обелват се и се разрязват на половинки. Стъблата на аспержите се обелват с белачка за картофи и се нарязват на малки парченца.

Варят се във вряща вода 1 минута, заливат се със студена вода и се подсушават. Пармезанът се нарязва на тънко.

Франзелата се нарязва на тънки филийки, намазва се с масло и се запича на 120 градуса, докато се подсуши, без да се изпича.

Приготвя се дресинг, като се смесват медът, лимоновият сок и зехтинът.

Салатата се накъсва и се смесва с пармезан, филийки, яйца и аспержи.

Всичко се залива с дресинга, разбърква се и се сервира. По желание добавете малко прошуто към салатата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар