Ябълки с червено вино

18/12/2012
Веси
отВесиНовак
"Невероятен десерт, който има място както на Коледната, така и на всяка Новогодишна трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 398
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки – 6 бр.
  • червено вино – 500 мл.
  • захар – 60 гр.
  • ликьор – 150 мл.
  • карамфил – 1 зрънце
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и почистват от вътрешността им, като се запазват цели или в краен случай може да се разполовят.

Захарта се разтваря в червеното вино и оставя да заври. Добавя се розови ликьор и зрънцето карамфил и се вари набавен огън 5 мин.

Прибавят се ябълките, и се вари 7 мин. в захлупен съд. Плодовете се обръщат и се варят още 7 мин. до омекване.

Извадете ябълките в отделен съд и оставете сиропа да ври. Докато стане на половина, след което се заливат плодовете с него. Оставят се в хладилник за 3-4 часа.

Сервират се студени с коледна украса по ваш избор - от подправки, ядки и сушени плодове.
подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар