Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински сърца на скара

Свински сърца на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свински сърца на скара1 / 2
04/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Чудно мезе от свински сърца на скара"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 2 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските сърца, подсушете ги и ги нарежете на филийки.

Смесете бялото вино със зехтина или олио и изцедения лимонов сок. Поръсете месото с черен пипер и залейте с маринатата.

Оставете да престои за поне час в хладилника в покрит съд.

Загрейте скарата.

Всяко парче сърце се взема, отцежда се, посолява се и се мята на скарата.

Свинските сърца на скара се пекат до готовност от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
В сърцата няма мазнина,не стават ли сухи?
15.05.2016 23:11
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
не се ли стягат? сърца съм правила единствено сушени.
15.05.2016 22:33
1