Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Курабийки с бял шоколад и череша

Курабийки с бял шоколад и череша

IoanaIoana
Новак
14
Курабийки с бял шоколад и череша1 / 3
20/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
13

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи
  • стевия - 3/4 ч.л. екстракт от (на вкус)
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • масло - 3/4 ч.ч. безсолно, омекнало
  • брашно - 2 ч.ч. неизбелено
  • бакпулвер - 3/4 ч.л.
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • череши - 1/2 ч.ч. неподсладени сушени
  • бял шоколад - 1/2 ч.ч. на парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете пергаментова хартия на два листа готварска хартия.

Яйцата се разбиват със стевията и ванилията с помощта на миксер, след което се добавя маслото и сместа се пасира - не се притеснявайте, ако маслото се отдели от яйцата.

Добавя се част от пресятите брашно, бакпулвер и сол, обърква се и се добавя половин яйце. След това се добавят останлите сухи продукти и сместа се хомогенизира - трябва да се получи гъсто тесто.

Сушените череши се смилат в кухненски робот и се объркват към сместа заедно с парченцата натрошен шоколад.

С ръце оформете топчета с 3 см диаметър и ги притискайте леко към 2 тави, застлани с хартия за печене. Печете сладките с череши за около 10-12 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: