Печено агнешко бутче с розмарин

11/04/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Най-вкусното е ароматно агнешко - за онези, които държат на вкуса "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 056
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мед – ¼ ч.ч.
  • агнешко бутче – 1 бр.
  • горчица – 2 с.л. дижонска
  • розмарин – 2 с.л.
  • черен пипер – на зърна
  • лимонова кора – 1 ч.л.
  • чесън – 3 скилидки
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете меда, горчицата, розмарина, черния пипер, лимоновата кора и чесъна. Намажете агнешкото бутче, покрийте го и го оставете в хладилник за 1 нощ.

Загрейте фурната на 230 градуса. Сложете бутчето в тава за печене, намажете го с морска сол и запечете за 20 минути на силна фурна, след това намалете на 200 градуса и печете още около 55 минути.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар