Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Свинско със зеленчуци по касапски

Свинско със зеленчуци по касапски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Свинско със зеленчуци по касапски1 / 2
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
"Фактът, че сте приготвили това свинско по касапски, ви гарантира, че е двойно по-вкусно от обикновеното и пие много вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г бут
  • червени чушки - 400 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 200 г
  • лук - 80 г зелен
  • соев сос - 20 г
  • яйца - 4 белтъка
  • кервиз - 50 г
  • дафинов лист - 2 броя
  • бяло вино - 100 мл
  • нишесте - 50 г
  • масло - 70 мл растително
  • черен пипер - 2 г зърна
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на кръгчета. В голям съд се поставят един морков, керевизът, дафиновият лист, черният пипер, заливат се с кипяща вода и се вари. След като морковът леко се свари, се посолява.

Свинското се нарязва на ивици, поставя се в охладения бульон от моркова с подправките и се оставя да престои един час.

Овкусеното месо се изцежда и се овалва в смес от нишесте и белтък. Пържи се леко в нагорещена мазнина.

Изваждат се и в същата мазнина се задушават нарязаните на ивици чушки, лукът, нарязан на четвъртинки, наситненият зелен лук и останалите моркови. След като се задушат, се връща обратно и месото.

Ястието се овкусява със соевия сос, виното, сол на вкус, две щипки захар и част от прецедения бульон.

Всичко се задушава, докато свинското не омекне напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дечо
дечо
Уж по касапски от едно време, демек българско, пък ми слагаш соев сос. За какво ти е този соев сос ?
16.12.2010 08:01
1