Сувлаки - шишчета от агнешко по гръцки

07/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Гърците са го измислили - вкусна храна и много почивка - това трябва да е тайната на дълголетието "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 447
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • сланина - 300 г
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож се махат ципите и излишната мазнина от месото. Нарязва се на парчета като за нанизване на шишчета.

Поръсват се със сол и червен пипер и подправките се втриват в месото. Сланината се реже на парченца. Месото се оставя за 20 минути на хладно.

Дървени шишчета се намокрят с вода, за да не горят. Оставят се за 1 час в студена вода или за 15 минути в гореща вода.

Месото се нанизва на шишчета, като се редува със сланина. Пече се на скара, като се обръща няколко пъти. Сервира се, като се полива с лимонов сок.

Опитайте още Мариновани агнешки шишчета, Шишчета с кюфтенца, Шишчета от пилешки дробчета с бекон, Ароматни свински шишчета, Свински шишчета, Пилешки шишечета.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар