Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Украински ромов кекс

Украински ромов кекс

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Украински ромов кекс1 / 2
07/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 70 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 10 бр. жълтъци
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • масло - 150 г
  • ром - 20 мл
  • стафиди - 1 шепа
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината брашно се смесва с врящо мляко и се разбърква, за да няма бучки. Охлажда се до стайна температура. Добавя се маята и се разбърква. Оставя се на топло за половин час.

Жълтъците се смесват с пудрата захар и се разбиват до пухкав крем. Добавят се заедно с останалото брашно към сместа с маята и се замесва тесто, така че да се отделя от дланите.

Добавя се разтопеното масло, ромът и солта и тестото се замесва наново. Накрая се добавят стафидите. Тестото се слага във форма, постлана с хартия за печене, и се оставя за 40 минути на топло.

Пече се 55 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: