Орехова торта

21/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Да, знаем, че се опитвате да влезете във форма, но и кръглото е форма Не се лишавайте от сладките неща в живота "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 910
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата заедно със захарта се разбиват и към тях се прибавят 10 с.л. вода. Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се прибавя към яйчената смес. Добавят се смлените орехи и сместа се разбърква добре.

Разпределя се на три равни части, от които ще се изпекат блатовете. В тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, се поставя блата и се пече в умерена фурна. Като изстине се изважда и процедурата се повтаря и за другите два блата.

За да приготвите крема кипнете прясното мляко и към него прибавете 250 г захар. Предварително размитите в 4 с.л. студена вода нишесте и какао се прибавят на тънка струя към млякото при непрекъснато бъркане.

Така полученият крем се отнема от огъня и се разбърква с маслото и ванилията. Сиропът се приготвя от 5 с.л. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.

В подходяща тава започнете да редите тортата, като поставите блат за основа, сиропирате го и го намажете с крема. Сложете отново 2 блат и повторете процедурата. Върху третия сиропиран блат се намазва останалото количество крем, премесен внимателно с разбита сладкарска сметана и мед.

Тортата се украсява с половинки орехови ядки и счукани орехи отстрани.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Вале
Вале
09.10.2015 19:09
Тортата е отровна, прекалено много захар. Ако захарта е на половина е чудесна.
0
0
Йордан
Йордан
23.07.2013 00:42
Стана много хубава.
0
0
Борислава
Борислава
07.07.2013 15:56
Прекрасно се получи и при мен, добавих малко повече орехи и намалих количеството на захарта.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв