Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Амарант със сос от спанак, домати и гъби

Амарант със сос от спанак, домати и гъби

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Амарант със сос от спанак, домати и гъби1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • амарант - 1 ч.ч.
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • спанак - 1 връзка
  • домати - 2 бр. зрели
  • гъби - 250 г нарязани
  • босилек - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 с.л. нарязан на ситно
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с малко сол, добавете амаранта и кипнете. Намалете котлона и задушавайте на тих огън за около 20 минути.

В това време загрейте половината зехтин и задушете за кратко. В друг съд сотирайте с останалия зехтин ситно нарязаните лук и чесън.

Когато омекнат, добавете нарязаните на кубчета домати, гъбите и подправките, както и 1 с.л. вода.

Прибавете задушения спанак, разбъркайте добре и гответе на умерен огън за около 20 минути. Объркайте с амаранта, поръсете по желание с магданоз и поднесете ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: