Руска млечна пасха

08/04/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се смесва с яйцата. Млякото се загрява на бавен огън, докато кипне. Във врящото мляко на тънка струйка се налива сметаната.

Загрява се, докато се появят един-два мехура, и се сваля от котлона. Оставя се да изстине за 1 час и се прецежда през четири слоя марля. Получава се нещо като извара.

Маслото се смесва със захарта до кремообразна маса. Смесва се с млечната смес и с голяма лъжица се бърка дълго време в една посока, докато не стане пухкава.

Добавя се ванилията и стафидите, сместа се оформя като пирамида с пресечен връх и се оставя в хладилника.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар