Канелен сладкиш

13/04/2015
"Омайващ аромат на канела и нежен вкус - дали браковете със сладкиши са позволени?"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 263
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • масло - 60 г
  • канела
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с яйцата. Добавете прясното мляко и ванилията, след което постепенно сложете и брашното, което сте пресяли с бакпулвера.

Разбъркайте до получаването на хомогенна смес и изсипете в предварително намаслена тавичка.

Поръсете тестото със смес от разтопено масло и 1-2 щипки канела.

Поръсете с натрошени орехи и печете около 30 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мануела
мануела
31.01.2016 12:08
Разкошен сладкиш.Позволих си дори да го направя със пълнозърнесто брашно, и малко какао за разкош.Поздрави за автора.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв