Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Солено Руло»Пилешко руло с праз и тиквички

Пилешко руло с праз и тиквички

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пилешко руло с праз и тиквички1 / 2
16/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • праз - 6 стръка
  • тиквички - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • лимони - 1 бр.
  • мащерка - 1 щипка суха
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Пилето се измива и се обезкостява. Месото се слага с кожата надолу и се поръсва с мащерка, черен пипер и сол. По средата се слагат 5 стръка праз по дължина и се поръсват със сока на лимона.

Краищата на месото се прегъват навътре и се навива на руло. Връзва се с конец и се слага в средата на правоъгълна тава. Около него се сипват нарязаните на кубчета тиквички и останалият праз. Налива се една чаша вода и тавата се завива с алуминиево фолио.

Запича се в загрята на 220 градуса фурна, като към края на печенето се маха фолиото, за да хване коричка месото. Готовото руло се нарязва на парчета, които се сервират с гарнитурата от тиквичките и праза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: